Solemos pensar que a cor verde ou a textura é o que fai que as espinacas, as acelgas ou as xudías sexan o máximo inimigo dos nenos e non tan nenos, pero isto so pode influír nun grado bastante pequeno.
Según varios estudos realizados,o rechazo cara as verduras prodúcese grazas ao instinto de supervivencia. Os velenos son sempre amargos e o noso organismo desarrollou hasta 27 receptores para estes sabores e así poder evitar a ingesta destes, todo isto debido ao proceso evolutivo ao longo de varios anos. Por isto, cando se toma un medicamento ou certas verduras téndese ao rechazo, sobre todo nos nenos xa que non teñen aínda o gusto moldeado. Nalgunhas persoas é máis a sensación de amargor que noutras, isto débese ao xen TAS2R38 (que por suposto todos coñecemos) que ten dúas variantes, unha máis sensible que outra e é a máis sensible a que fai que teñamos unha maior sensación de amargor.
Hace 3 horas
No hay comentarios:
Publicar un comentario
¿Estás seguro de que queres comentar?