9 may 2012

¿POR QUÉ HAI BEBIDAS QUE PRODUCEN MÁIS RESACA QUE OUTRAS?


O consumo de alcohol en grandes cantidades produce a resaca. A resaca débese aos procesos metabólicos do fígado, a diminución do azucre no sangue e os efectos diuréticos do alcohol. As bebidas alcohólicas de cor escura son as que producen máis resaca xa que conteñen substancias tóxicas do proceso de fermentación, estas danlle o sabor e a cor pero empeoran a resaca. No proceso de destilación fíltranse a maioría das substancias tóxicas por iso as bebidas de cor clara diminúen a resaca.
¿Existe algunha fórmula científica para saber si estás bebendo demasiado alcohol?

Fonte:

7 may 2012

Unha muller alimentada polos raios do sol

Morre en Suíza, unha muller de 50 anos tras alimentarse unicamente dos raios de sol sin enxerir auga nin comida. A muller inspirouse nun documental Am Afang war das Licht no que o protagonista é Prahlad Jani, un home de 83 anos que asegura que dende 1940 vivíu baixo o " Respiracionismo ou Inedia".
Até que extremos chega a nosa sociedade? Como podemos crer que o corpo humano sobrevive só a base de raios de sol? Falta de incultura?

Científicos chineses clonan unha ovella portadora de "graxa vexetal"


Expertos chineses clonaron unha ovella xeneticamente modificada que contén un tipo de graxa "boa" achada naturalmente en noces, sementes, pescada, vexeitais de folla verde que axuda a reducir o risco de infartos e enfermidades cardiovasculares. Non obstante, existe preocupación pola seguridade dos alimentos modificados xeneticamente. Se gracias a clonación podemos mellorar a nosa vida, porque temos "medo" en comer produtos transxénicos?

Fonte: http://www.europapress.es/sociedad/ciencia/noticia-cientificos-chinos-clonan-oveja-portadora-grasa-vegetal-20120424191838.html

Atopan a zona no cerebro que nos fai sentir celos.



 
En Xapón foi encontrada a resposta a este incómodo problema;son os celos probocados polo cerebro?.
 
O investigador xaponés HideikoTakahashi levou acabo algúns experimentos nos que pretendía encontrar cal era a sección do noso cerebro que nos fai sentir celos. Os resultados demostraron que esa zona é a do lóbulo frontal.
O curioso de todo esto é que a zona resaltada é a mesma que se encarga de monitorear a dor física no organismo, correlacionando as sensacións físicas co malestar emocional.

                                       
Explicaría esto o comportamento de algunhas persoas a hora de ser celosos?.