Existen centenas de supostas curas do cancro mediante alimentos, persoas "con algún don curativo" e incluso fe. Pois ben, nos 70 un grupo de científicos causou gran axitación política afirmando que o albaricoque tiña unhas propiedades curativas que se podían utilizar como tratamento contra o cáncer. Tal foi o "furor" que causou esta noticia que ata hai un libro que defende este suposto método de cura contra as células canceríxenas. O libro titúlase "World Without Cancer" e o seu autor é G. E. Griffin. Nel están presentes unha serie de preguntas e respostas sobre o uso das pebidas de albaricoque, etc.
A suposta propiedad curativa do albaricoque foi descuberta polo doctor Ernst T. Krebs en 1950. Primeiramente probouna en animais e no seu propio corpo e non atopou reaccións negativas. Logo tomou como exemplo a un pobo de Pakistán (os Hunza) que consumían sementes de damasco e non coñecían o cáncer. Estas foron as principais razóns do comezo do estudo da vitamina B-17. O doctor Krebs cuestionou á poboación o seguinte: “Pagaría a pena perder a vida por non querer comer unhas sementes amargas?"
Vós que credes? Pagaría a pena? Ten algo de certo todo isto?
Fonte:
A ver, non cura o cancro. Estas sementss amargas utilízábase, por exemplo en EEUU ( o tratamento recibe o nome de " Laetril ") e neutraliza o crecemento do cancro, só o neutraliza. Ademáis, na clase uns compañeiros no traballo do seu científico mostráronos isto mesmo, e como conclusión, o albaricoque non cura o cancro.
ResponderEliminarProdúcense moitísimas mortes por cancro, e se fóra o albaricoque a resposta a esta grave enfermidade...todo sería moito mellor.
Aínda así, para non morrer del, hai que coller o cancro a templo e aplicar a correspondente quimio...
Myre 1ºD
Que diferenza hai entre curar e neutralizar?
ResponderEliminarNeutralizar o crecemento do cancro é debilitalo, facer que vaia indo a menos, e curalo sería recobrar a saúde completamente, olvidándonos do cancro.
ResponderEliminar