25 feb 2011

DIOXINAS


As dioxinas encóntranse no medio ambiente de todo o mundo, estas son un tipo de compostos químicos altamente contaminantes. Estamos expostos a elas máis do 90% dos alimentos, principalmente nos produtos alimenticios como son: os cárnicos e láteos, peixes e mariscos.

As dioxinas teñen una elevada toxicidade e poden provocar problemas de reprodución e desenrolo, afectar ó sistema inmunitario, nas hormonas, e así chegar a causas cáncer.

As medidas máis eficaces para evitar ou reducir a exposición humana son as adoptadas na orixe, ou sexa, facendo os controis dos procesos industriais máis rigorosos.

Fai pouco tempo encontráronse altos niveles de dioxina en galiñas poñedoras alemáns.

Aquí vos deixo un enlace onde podedes aceder a información acerca destes fenómenos:

http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs225/es/index.html

¿Qué pensades acerca de que haxa tantos niveles de dioxina nos alimentos?


No hay comentarios:

Publicar un comentario

¿Estás seguro de que queres comentar?