Descubríuse que o ácido
fólico
reducía o risco de cancro
nos nenos,
por iso, fai catorce anos nos Estados Unidos, dispuxéronse a fortificar
os produtos
de grans con este ácido.
Fixéronse uns análises en menores de 5 anos para saber se ía ser afectivo ou non, e a moitos nenos
detectóuselles a enfermidade, aínda que estes resultados
reafirmaron que a fortificación dos alimentos non foi a causa.
Dous
cancros foron a excepción: o tumor
de Wilms, que
diminuíu de 18 casos por cada millón de nenos a 15 e o tumor
neuroectodérmico primario,
que pasou de 4 casos por millón o ano a menos de 2 casos.
Recomendan que as embarazadas deben recibir ácido fólico, xa
que así preverían o cancro ós seus fillos. ¿E se esto non
funciona? ¿Se hai algún efecto secundario que as perxudique?
No hay comentarios:
Publicar un comentario
¿Estás seguro de que queres comentar?