10 jun 2012

A vitamina B reduce o cancro nos nenos.


Descubríuse que o ácido fólico reducía o risco de  cancro nos nenos, por iso, fai catorce anos nos Estados Unidos, dispuxéronse a fortificar os produtos de grans con este ácido.

Fixéronse uns análises en menores de 5 anos para saber se ía ser afectivo ou non, e a moitos nenos detectóuselles a enfermidade, aínda que estes resultados reafirmaron que a fortificación dos alimentos non foi a causa.

Dous cancros foron a excepción: o tumor de Wilms, que diminuíu de 18 casos por cada millón de nenos a 15 e o tumor neuroectodérmico primario, que pasou de 4 casos por millón o ano  a menos de 2 casos. 

Recomendan que as embarazadas deben recibir ácido fólico, xa que así preverían o cancro ós seus fillos. ¿E se esto non funciona? ¿Se hai algún efecto secundario que as perxudique?




No hay comentarios:

Publicar un comentario

¿Estás seguro de que queres comentar?